Sök

Om oss

Historik

Lite om vårt ursprung

Företaget grundades 1997 av bl.a. Leif Edvinsson och Thomas Hvid. Leif Edvinsson är framstående på området IC. Han valdes till Brain-of-the-year i världen 1998 (Bill Gates var 2:a). Thomas Hvid grundade A-com gruppen och har startat många bolag under åren, en sann entreprenör. Dessa två personer träffades och insåg att Leif kunde mycket om IC, Thomas mycket om att driva företag = Intellectual Capital Sweden var fött och har sedan dess utvecklat, sålt och tillämpat verktyg för att mäta och redovisa intellektuellt kapital.

 

Så vitt vi vet finns det inga lika beprövade och konkreta verktyg för att mäta och beskriva intellektuellt kapital som IC Rating®.

 

Vi har genomfört projekt inom alla typer av företag, t.o.m inom offentlig sektor (sjukhus, universitet), och inom alla möjliga länder (bl.a. Japan, Australien, England, Tyskland, Norge, och så klart Sverige).

 

En av våra huvudnäringar är att utveckla och utöka vårt partnernätverk. (Partners är större och mindre, mestadels, konsultbolag som t.ex. Deloitte i Frankrike, till Actcell i Japan).

 

Är du intresserad av att veta mer om vårt globala partnernätverk, tveka inte att ta kontakt med Peder Hofman-Bang som är ansvarig för strategiska allianser.


Vår internationella blogg

Blogg

Tillsammans med några av våra internationella partners driver vi en spännande blogg om intangibles (företagets värdeskapare).

 

Läs blogg
Intellectual Capital Sweden | Kungsgatan 66, 6tr, 111 22 Stockholm, Sweden | Tel +46 8 612 91 00. Fax +46 8 612 91 12 | mail@intellectualcapital.se | Intellectual Capital Sweden © 2009